Sclavie descoperită la o fermă. Trei orfani au fost puși la munci grele și bătuți cu biciul

Munca pe cimp
Munca pe cimp. Sursa foto: ziare.com

Un bărbat din Mureș și concubina lui au fost condamnați de către Tribunalul Mureș, la șase ani de închisoare cu executare, și respectiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de persoane în formă continuată, respectiv complicitate.

 Aceștia au profitat de trei tineri orfani pe care i-au transformat în sclavi,aceștia părăsind sistemul de protecție al statului, și lucrând la ferma cuplului din Mureș , în schimbul unui salariu lunar în valoare de 1000 de lei, cazare și două mese pe zi. Tinerii au fost obligați sa îngrijească de caii de la fermă până la epuizare, fără să fie plătiți, potrivit ziare.com.

Ei erau cazați într-o încăpere folosită înainte drept magazie, unde nu era decât un pat vechi și o masă improvizată. Mâncare primeau mai mult pâine, și nu aveau acces la baie sau toaletă. Cei trei au fost transportați în Germania, la cules de sparanghel și în Franța la cules de mere, dar nu au primit niciun ban din salariile plătite de angajatorii străini, banii ajungând  la cei doi români care s-au recomandat ca fiind părinții lor. Din banii câștigați de orfani, cei doi concubini din Mureș și-au extins casa ridicând încă o cameră unde avea să locuiască fiul lor. Tinerii au încercat să fugă de la ferma din Mureș de mai multe ori,dar erau găsiți de bărbat și de fiul acestuia, fiind aduși cu forța înapoi. Tinerii au dezvăluit că erau alergați pe câmpuri sau pe drumurile din sat cu mașina și cu taxiul până ce erau prinși, iar apoi începea erau bătuți, până leșinau, cu nuiaua sau chiar cu un cric metalic.

”Ceilalți doi băieți au plecat și ei într-o seară, dar i-a adus înapoi. Când au coborât din mașînă cei doi erau pe locurile din spate și după ce au coborât i-a bătut pe cei doi cu cricul de metal de la mașînă. Cu acest cric m-a lovit și pe mine, eu am căzut jos și mi-am pierdut cunoștința. Am văzut totuși că i-a certat pe cei doi că au plecat noaptea pe drumuri, dar i-a și lovit. Până să leșin am văzut că cei doi au primit mai multe lovituri cu acel cric metalic”, a declarat una dintre victime în fața instanței de judecată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here