Scandal pe tema gunoiului, la Brăila: „De trei zile nu a mai fost ridicat, este o mizerie cruntă”

Scandal pe tema gunoiul, la Brăila: „De trei zile nu a mai fost ridicat, este o mizerie cruntă”
sursa: Facebook

Primăria Brăila solicită rezilierea contractului cu firma de salubritate din oraș, după ce graficele de strângere a gunoiului nu au mai fost respectate, iar pe mai multe străzi din oraș gunoiul menajer nu a fost ridicat.

Primarul Marian Dragomir a anunțat, pe Facebook, că va renunța la serviciile prestate de operatorul de salubrizare.  „În ultimele două zile nu a ridicat gunoiul menajer şi cel colectat selectiv. În ultima perioadă nu a respectat graficele de ridicare şi a primit multe amenzi. Deşi primăria este cu plata la zi, societatea nu a plătit de trei luni salariile angajaţilor, are executări silite de la furnizori în valoare de milioane de lei şi nu a plătit în integralitate deszăpezirea din ultimii 2 ani”, a scris primarul Brăilei.

Cetățenii au reacționat la postarea primarului și confirmă existența gunoiului pe străzile din oraș.

„De trei zile este așa gunoiul acolo! Am mai fost situații, dar nu ca acum”, spune o brăileancă revoltată, pe Facebook.

„Fac treabă de mântuială. Jumătate pe jos, jumătate rămâne in tomberon, rămâne dezastru în urma lor…dar banii îi plătim la timp și pe toți”, s-a plâns un alt cetățean.

Potrivit primarului, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 31 octombrie va exista un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de salubritate. „Această societate are mari probleme fnanciare, nu a mai respectat graficele, nu și-a plătit angajații și revoltător este că noi suntem cu plățile la zi către ei. Solicit rezilierea contractului”, a declarat Dragomir.

Până când va fi rezolvată situația, gunoiul din cartiere va fi adunat de angajații Primăriei și de celelalte două societății de salubritate care au contracte cu municipalitatea.

Societatea de salubrizare Brai-cata acoperea aproximativ o treime din oraș, în care se găsesc mai multe cartiere de blocuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here