Scandal la „Victor Babeș”: Pacienții infectați cu COVID-19 vor să plece din spital.„Chemăm de 2-3 ori echipele Jandarmeriei”

Spitalul Victor Babeș
Spitalul Victor Babeș

Managerul Spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri, reclamă faptul că unii pacienţi infectaţi cu COVID-19 vor să plece din unitatea spitalicească și este nevoit să apeleze la jandarmi. Este vorba de pacienții care nu au simptome și nu înţeleg de ce trebuie să rămână internați. Dintre cei diagnosticați cu COVID-19, 240 sunt asimptomatici.

„Avem internați 297 de pacienți, din care 265 sunt infectați, restul fiind suspecți și în testările care se fac pe laborator, ca să vedem dacă sunt pozitivi sau nu. Situația în spital este deocmdată liniștită, personalul nu e speriat. Avem și din rândul personalului medical 52 de persoane internate tot în spital, pe un număr de locuri prevăzute, pentru că era imposibil să crezi că poți lucra în mijlocul bolnavilor cu această infecție și să n-o iei prin gesturile simple de neglijență pe care nu le condamnă nimeni. Oamenii sunt liniștiți, pentru că văd că nu sunt deloc admonestați, nu au nicio vină”, a spus Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, la Digi24.

Potrivit managerului, din cei 290 de pacienți internați cu COVID-19, 240 nu au simptomele virusului și nu înțeleg de ce trebuie să rămână internați.

„Ei și acum pot să lucreze, dar nu le permitem, pentru că e normal că cine e internat, să stea internat. Sunt dorințe de a lucra ca voluntari, cu echipament de protecție. Să nu credeți că vor lucra în pijamale. Nu sunt simptomatici. Din cei 290 de internați, peste 240 nu au simptome și avem niște probleme îngrozitoare, trebuie să chemăm de 2-3 ori echipele de intervenție ale Jandarmeriei, pentru că vor să părăsească spitalul deși sunt încă pozitiv. Cu atragerea atenției că apar organele de ordine și li se va face plângere, pentru că pleacă din spital și riscă să împrăștie infecția, numai așa îi liniștim”, a mai spus Emilian Imbri.

Statistică. Mai multe femei infectate cu coronavirus în România. Decese mai multe în rândul bărbaților

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here