Sătmărenii vor circula cu autobuze second-hand

Primăria municipiului Satu Mare vrea să-și înlocuiască flota de autobuze vechi cu mijloace de transport second-hand din vestul Europei. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă, de primarul municipiului Dorel Coica.

Potrivit edilului, autobuzele actuale fabricate în anii ’70 au un consum foarte mare de combustibil, astfel că este mai rentabil achiziționarea unor autobuze folosite în statele vestice ale Europei.

Primăria Satu Mare a cumpărat deja două autobuze second-hand din Germania, fabricate în 2011, la un cost total de 28.000 de euro, iar în prezent se  poartă discuţii cu o societate pentru achiziţionarea altora.

„Ar mai trebui 14 autobuze. Suntem în tratative cu o firmă să aducem autobuze din Occident, fabricate în 2000-2004, autobuze care au rulat numai în municipii, să le scoatem pe cele de 45 de ani, mari consumatoare de combustibil la care nici piese nu se mai găsesc. Autobuzele sunt ieftine faţă de cele noi care costă 400.000-500.000 de lei”, a afirmat Dorel Coica.

El susţine că soluţia de înlocuire a autobuzelor este una temporară, până când municipiul va putea să implementeze un proiect european pentru dotarea societăţii de transport.

În municipiul Satu Mare, transportul public în comun este asigurat de Transurban, societate care deține în parcul auto 43 de autobuze, cel mai vechi fiind din 1975.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here