Șapte români au murit în străinătate din cauza infectării cu coronavirus

Test de coronavirus, sursa: Google
Test de coronavirus, sursa: Google

Șapte cetățeni români au murit în străinătate în urma infectării cu coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Până în prezent, 30 de români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

 „În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța. De asemenea, MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 7 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19: 6 în Italia și 1 în Franța”,  a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Informațiile cu privire la cetățenii români din străinătate infectați cu coronavirus vor fi incluse în Buletinele informative, potrivit MAE.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 308

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv pentru coronavirus, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară. De asemenea, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Evoluție șocantă a pandemiei de coronavirus. Financial Times: România, pe traiectoria Italiei 

Organizația Mondială a Sănătății, către tineri:„Nu vă consideraţi invincibili”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here