Sanjeev Gupta, proprietarul combinatului Liberty Galați, s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis la Cotroceni. Motivul întrevederii

Sanjeev Gupta și președintele Klaus Iohannis, sursa: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu cei din conducerea combinatului siderurgic Liberty Galaţi, delegaţia fiind condusă de Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Gupta Family Group Alliance (GFG Alliance) şi Liberty Steel Group, transmite Administraţia Prezidenţială.

În cadrul întrevederii a fost abordată tema operațiunilor grupului din România și au fost prezentate planurile de investiții în România ale GFG Alliance și Liberty Steel, atât în industria de profil, cât și în domenii conexe, respectiv dezvoltarea unor alternative la procesele tradiționale, poluante, de producere a oțelului, precum și producerea de „energie verde”.

„Președintele Klaus Iohannis a evidențiat avantajele competitive ale economiei României și a reiterat importanța investițiilor semnificative, orientate pe termen lung, pentru relansarea economică și pentru refacerea încrederii economice, mai ales în contextul actual, dominat de incertitudini și provocări pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19.

În acest context, domnul Sanjeev Gupta a prezentat perspectivele pe termen lung ale investițiilor din România, precum și intențiile de dezvoltare, în parteneriat cu actorii locali, atât a capacităților de producție curente, cât și a unor capacități noi. De asemenea, președintele executiv al GFG Alliance și Liberty Steel Group a prezentat intenția Grupului de a-și diversifica portofoliul de active deținute în țara noastră”, a informat Administrația Prezidențială.

Președintele României a subliniat faptul că investiția grupului în combinatul de la Galați reprezintă o oportunitate importantă ca industria siderurgică din România să se dezvolte și să atingă un nivel înalt de inovare și a încurajat reprezentanții GFG Alliance și Liberty Steel Group să încheie parteneriate de afaceri benefice pentru economia românească.

Liberty Steel Group se află în topul primilor 10 producători de oțel la nivel global și a preluat în 2019 Combinatul Siderurgic Galați, cel mai mare producător integrat de oțel din România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here