Sala Polivalentă Iași încinge din nou spiritele. Șeful CJ Maricel Popa, ironizat de primarul Mihai Chirica

proiect de mobilitate urbană Moldova se dezvoltă Sala Polivalentă Iași

Sala Polivalentă Iași încinge din nou spiritele. Primarul Mihai Chirica promite că va da câte o şampanie, din banii săi, fiecărui locuitor din comuna ieşeană Miroslava, dacă în această localitate se va construi o sală polivalentă de 16.000 de locuri, aşa cum promite şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Mihai Chirica a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, că nu poţi să faci Sala Polivalentă Iași, de 16.000 de locuri, într-o comună, când este greu să umpli o asemenea sală şi în Bucureşti.

”Dacă domnul Maricel Popa face sală polivalentă de 16.000 de locuri la Miroslava, dau câte o şampanie la fiecare locuitor din Miroslava, chiar dacă trebuie să mă împrumut la bancă. Prostiile astea le aud de mă dor urechile. Mie îmi este frică de o sală polivalentă cu 16.000 de locuri în municipiul Iaşi, iar aici avem 400.000 de locuitori. Care este persoana iresponsabilă care ar semna o investiţie de asemenea mărime într-o comună? Cu greu poţi să umpli o sală cu 16.000 de locuri şi în Bucureşti, îţi trebuie un eveniment de mare grandoare ca să aduci atâţia oameni. Ce să zic? Pastile”, a spus primarul Mihai Chirica.

Sala Polivalentă Iași, construită la Miroslava

Luna trecută, consilierii judeţeni au votat în unanimitate iniţiativa construirii unei săli polivalente pe un teren pus la dispoziţie de Consiliul Local al comunei Miroslava.

Potrivit preşedintelui consiliului judeţean Iaşi, Maricel Popa, Sala Polivalentă Iași va avea 15.000 de locuri, iar investiţia va fi realizată cu bani de la Guvern. În luna octombrie, preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, liderul local al PSD, îl acuza pe primarul Mihai Chirica de faptul că întârzie ”nepermis de mult” stabilirea locaţiei pentru construirea unei săli polivalente în municipiu. Şeful CJ Iaşi a spus că există bani la Guvern pentru finanţarea construcţiei unei săli polivalente în municipiul Iaşi, dar că Primăria nu a stabilit încă locul pentru acest proiect.

Maricel Popa avertiza că, dacă Primăria Iaşi nu pune rapid la dispoziţie un teren de 5,6 hectare, atunci se va orienta către o localitate din zona metropolitană a Iaşiului. Localitatea Miroslava numără aproape 20.000 de locuitori şi este situată în imediata apropiere a municipiului Iaşi. Este considerată cea mai bogată comună din judeţul Iaşi, aici fiind concentrate o serie de investiţii private importante. Acum, aici se va construi Sala Polivalentă Iași.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.