S-a încheiat minivacanţa de Sfânta Maria. Trafic îngreunat pe DN1 şi pe Autostrada Soarelui

Turiştii care şi-au petrecut minivacanţa de Sfânta Maria la munte sau la mare se întorc luni acasă. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere anunţă că traficul rutier este intens pe DN1 şi pe Autostrada Soarelui. Şoferii sunt sfătuiţi să folosească mai multe rute ocolitoare pentru a ajunge în Capitală.

Pe DN1A se circulă cu viteză redusă în oraşul prahovean Vălenii de Munte, unde se desfăşoară un festival, iar trecerile pentru pietoni sunt folosite frecvent.

Pe DN7 Sibiu -Râmnicu-Vâlcea – Piteşti, traficul este intens. Se circulă în coloană în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea.

La fel şi pe DN67,între intersecţiile cu DN7 şi DN64 (tot în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea).

Pe DN7C-Transfăgărăşan se înaintează cu viteză redusă în zona Bâlea-Lac, din cauza maşinilor oprite pe marginea drumului (deoarece parcările sunt pline).

În judeţul Braşov, din cauza numărului mare de autovehicule, dar şi pentru că trecerile pentru pietoni sunt folosite frecvent, se circulă cu viteză redusă pe DN73, între Tohanu Nou şi Bran (pe sensul de mers Braşov -Piteşti).

În judeţul Constanţa, pe DN39, numărul de autovehicule a scăzut.Totuşi, încă se circulă în coloană în zona vechiului pod de la Agigea (aflat în lucru), pe sensul de mers către Constanţa.

Pe autostrada A2 circulaţia este foarte intensă pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, informează adevarul.ro.

„Pentru a nu se crea aglomeraţie la staţia de taxare de la Feteşti, le reamintim conducătorilor auto că prin acest punct se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pesite-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România)”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română

Pentru a evita traficul de pe Valea Prahovei, autorităţile recomandă următoarele rute ocolitoare:

Braşov – Bran – Câmpulung – Piteşti – Bucureşti

Braşov – Bran – Fundata – Sirnea – Ciocanu – Dâmbovicioara – Rucăr – Dragoslavele – Târgovişte – Bucureşti

Braşov – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti – Bucureşti

Braşov – Sinaia – Moroieni – Fieni – Târgovişte – Bucureşti

Braşov – Tabla Butii – Cerasu – Vălenii de Munte – Bucureşti

Braşov – Săcele – Pasul Predeluş – Valea Doftanei – Câmpina – Ploieşti – Bucureşti.

Peste 340 de radare pe drumurile din ţară

Peste 1.300 de poliţişti rutieri au fost mobilizaţi la nivel naţional pe cele mai aglomerate drumuri naţionale şi autostrăzi. Aceştia beneficiază de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie care vor monitoriza traficul şi vor transmite informaţii despre zonele în care sunt probleme.

Mai mult, aceştia vor acţiona cu peste 340 de aparate radar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here