S-a decis. Brăila nu primește bolnavii de COVID-19 din Galați

Spitalele din Braila nu primesc bolnavi de Covid 19 de la Galati, sursa: Realitatea Braila

Spitalele din Brăila nu vor primi și trata bolnavi de coronavirus din Galați. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, după ce propunerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați privind transferarea de la Galați la Brăila a pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19 a stârnit un val de nemulțumiri .

Primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, dar și fostul premier Mihai Tudose, au criticat în termini duri propunerea DSP Galați.  

#Coronavirus. Scandal monstru după ce DSP Galați a propus transferul bolnavilor și suspecților la Brăila

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, a făcut anunțul după ce a participat la videoconferință cu reprezentanții Ministerului Sănătății și managerii untăților medicale din Brăila. Documentul a fost aprobat de conducerea ministerului.

„În urma discuțiilor pe care le-am purtat ieri, 23.03.2020, cu reprezentanții unităților spitalicești aflate în subordinea administrației publice din Brăila și a transmiterii, de către aceștia, a planurilor albe necesare gestionării actului medical în situații de criză, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a înaintat către Ministerul Sănătății planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul județului. Astăzi, în cadrul videoconferinței organizată de Ministerul Sănătății, unde am participat alături de conducerea DSP Brăila și managerii unităților spitalicești, acest plan a fost acceptat. Astfel, la nivelul județului Brăila se va asigura DOAR tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19, care prezintă și patologii asociate, DIN JUDETUL NOSTRU. DSP Brăila va transmite cetățenilor întreaga procedură pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar și locațiile pe care le vor avea la dispoziție”, a anunțat, pe Facebook, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.

În documentul trimis de DSP Galați către autoritățile din Brăila se vorbește despre realizarea unui centru regional de criză pentru persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19. Pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi sau confirmaţi cu COVID 19 ar urma să fie transferați către spitalele din judeţul Brăila, fiind vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila şi Spitalul de Psihiatrie Sf Pantelimon Brăila.

Șefa DSP Galați, amenințată cu moartea prin telefon!

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Sunteți siguri că Brăila e pregătită, chiar doar pentru brăileni? Sper din suflet că altminteri, după cum era pregătit sistemul medical,până acum câteva zile, murim cu toții…câteva tablete de plaquenil, vă pot împrumuta eu,dacă va fi nevoie,omoară covid-19…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.