Românii care vor să construiască nu vor mai avea nevoie de autorizații de construcție pentru o serie de lucrări 

wc în casă

Autoritățile lucrează la un nou Cod al amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, aflat în stadiu de proiect la Ministerul Dezvoltării.

Documentul prevede desființarea obligativității autorizației de construcție pentru bucătării de vară, grupuri sanitare și garaje. Autorizatia de construcție, care implică mai multe deplasări la primărie, va fi înlocuită cu o simplă notificare către autoritățile locale.Primii care vor avea de câștigat sunt românii de la țară care au toaleta în curte. Cei mai mulți dintre cei care vroiau să-și mute toaleta în casă nu mai avea bani pentru proiecte, planuri, formalitățîi de obținere a autorizației de construcție, potrivit playtech.ro.

Relaxarea legislației în materie de construcții îi ajută pentru a nu face datorii când vine vorba de acest subiect.

Dincolo de construirea unui grup sanitar, vor mai exista alte câteva facitiltati pentru cei care au mici proiecte de construcție. Astfel, o serie de lucrări se vor putea efectua fără autorizație de construcție, doar pe baza unei notificări înaintate la primărie. Astfel, se vor putea construi clădiri sau construcții noi exterioare locuințelor unifamiliale, cum sunt garajele, terasele acoperite, pergolele, bucătăriile de vară, chioșcurile, piscinele, grupurile sanitare și altele asemenea, care nu depășesc 50 mp fiecare, fără autorizație, doar cu notificare. Tot astfel se pot realiza lucrări de construire de împrejmuiri noi, prin desființarea celor existente, cu condiția să fie realizate conform reglementărilor urbanistice aplicabile. Românii își pot înlocui acoperișul existent, dar doar dacă este în aceeași formă sau prin reconfigurare și înălțare cu maxim 0,50m și numai dacă înălțimea la streașînă și coamă se încadrează în înălțimea maximum admisă prin regulamentul de urbanism aplicabil.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here