Revoltător. Tone de deșeuri din construcție descoperite de comisarii de la Garda de Mediu în zona Peștera din Parcul Natural Bucegi

Deseuri . Sursa foto: Digi24
Deseuri . Sursa foto: Digi24

Situație revoltătoare în Parcul Natural Bucegi. Tone de deșeuri din construcție au fost descoperite de Garda de Mediu într-o zonă protejată. Despre această situație Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a spus că : „Amenda poate merge până la 200 de mii de lei. Ne uităm dacă avem argumente pentru a face o sesizare penală”.

Avem niște depozitări, undeva în zona Peștera. O echipă a Gărzii de Mediu s-a autosesizat, văzând imagini pe un site. Am descoperit aceste depozite atât din escavări din reamenajarea de lângă hotel.Dar și deșeuri provenite din construcții.

Ele au fost depozitate, ne-am uitat pe ce înseamnă autorizațiile care au fost trimise. Nu existau termene foarte precise. Comisarii de mediu sunt încă pe teren. Probabil mâine vor trage concluzii”, a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

Amenda poate ajunge la la 200 de mii de lei

Potrivit lui Octavian Berceanu, toată lumea știa de problemă. Dar nimeni nu anunța Garda de Mediu. Acesta a aflat de aceste depozite fiind solicitat de cetățeni să intervină.

 Măsurile vor fi luate azi, cel târziu mâine. Amenda poate merge până la 200 de mii de lei. Ne uităm dacă avem argumente pentru a face o sesizare penală. În mare, din controale similare s a dispus readucerea terenului la condițiile inițiale”, a spus Octavian Berceanu.

Cele mai multe sesizări, primite de la cetățeni

Octavian Berceanu spune ca poate  bate obrazul autorităților locale dacă au știut și nu i-au contactat, deoarece e în beneficiul cetățenilor să sesizeze. Cele mai multe sesizări sunt primite de la cetățeni. Aceștia sunt de 10 ori mai vigilenți în privința numărului de sesizări, dar comisarii de mediu se concentrează pe cei care au depozitat ilegal acolo.

 Conform autorizației de mediu, acolo scrie că deșeurile care provin din escavări pot fi depozitate pe o perioadă scurtă și apoi mutate într un loc autorizat. Deșeurile din construcție trebuie predate unui salubrist autorizat și mutate din locul în care se află acum. Vorbim de o arie protejată”, a mai spus Octavian Berceanu.

Octavian Berceanu a mai spus că sunt din ce în ce mai dese amenzile date. Au fost date la fel de multe amenzi câte s-au dat anul trecut. Comisarii de mediu se  bazează pe sesizările pe care le fac cetățenii la Garda de Mediu.Ei reușesc să fie în punctele fierbinți unde se trec aceste depozitări ilegale de deșeuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.