Restricții mai dure în România. Circulația după ora 20:00, interzisă în localitățile cu incidența peste 4 la mie în weekend

Raed Arafat, sursa: gov.ro
Raed Arafat, sursa: gov.ro

Au fost aprobate noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor COVID-19 în România. Circulația va fi interzisă de la ora 20.00, față de ora 22.00, cât este acum, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile în care rata de infectare este peste 4. În localitățile în care indicele depășește 7,5 aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii.

Potrivit hotărârii de Guvern, vor fi închise sălile de sport/fitness, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 4.

„Acolo unde incidență este peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația e permisă doar până la 20.00. Activitatea operatorilor economici este permisă până la ora 18.00. Revenirea asupra măsurilor, când rata de infectare scade sub 3,5. Dacă incidența depășește 7,5, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii”, a precizat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În noaptea de 3-4 aprilie va fi permisă circulația între 20.00-02.00 pentru participarea la slujbele de Paștele catolic

De asemenea, nici pentru Paștele ortodox, 1/2 mai, nu vor fi limitări, dar nu vor apărea aceste modificări în HG pentru că această hotărâre e valabilă până în 14 aprilie.

„La acest moment, acest lucru (interdicția e ieșire din localitate – n.r.) nu a trecut prin Comitetul Național. Acest punct nu se aplică, nu va fi interdicție de ieșire din localitate”, a precizat Arafat. 

Noile restricții vor fi aplicate de vineri, 26 martie.

România, aproape de lockdown total

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here