VIDEO Fostul primar din Bălți Renato Usatîi a fost reținut la vama Sculeni, la întoarcerea în țară

Renato Usatîi a fost reținut

Liderul „Partidului Nostru”. fostul primar din Bălți Renato Usatîi a fost reținut la vama Sculeni, la întoarcerea în Republica Moldova.

La vama Sculeni, mai mulți susținători l-au așteptat pe fostul primar de la Bălți, transmite Radio Chișinău.

În timp ce se afla în mașina poliției, Renato Usatîi le-a vorbit susținătorilor săi printr-un megafon și i-a îndemnat să-l urmeze la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din Chișinău. El a declarat că o dată cu sosirea sa „încep să construiască o nouă Moldovă”.

Renato Usatîi a fost reținut. Live pe Facebook

Într-un live pe pagina sa de Facebook, în timp ce se afla pe teritoriul României, Renato Usatîi a anunțat că se întoarce la Chișinău pentru a clarifica situația cu dosarele penale care sunt deschise pe numele său.

„Multe lucruri s-au schimbat deja în Republica Moldova. Ne îndreptăm spre Chișinău, înțelegem că vom avea o discuție cu forțele de ordine când voi ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. Eu mă întorc pașnic”.

Renato Usatîi a anunțat că se întoarce în Republica Moldova, după ce sâmbătă Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare. El a declarat că susţine orice coaliţie împotriva liderului PDM Vlad Plahotniuc şi că este gata să se întâlnească cu ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Renato Usatîi s-a aflat la Moscova din 2016. Pe 24 octombrie 2016, judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare pe numele său, în timp ce el se afla în capitala rusă.

Renato Usatîi este acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here