Referendumul pentru familie iscă zâzanie la Timișoara. Reacția primarului Nicolae Robu la apariția unui banner

dronă la Primăria Timișoara Nicolae Robu atacă USR referendumul pentru familie

Pe un bloc din centrul Timişoarei a apărut un banner de 15 metri lungime, cu un mesaj care se vrea a fi unul care să îi îndemne pe oameni să participe la referendumul pentru familie şi să voteze pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, altfel „doi bărbaţi vor putea adopta copilul tău”.

„Vino la referendum! Votează «da» pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie! Apără familia şi copiii României. Dacă nu vii la vot, doi bărbaţi vor adopta copilul tău”, scrie pe bannerul afişat în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a postat duminică un mesaj pe Facebook, prin care a anunţat că a solicitat Poliţiei Locale să ia măsuri şi a făcut un apel la toleranţă. „Apel la toleranţă şi respect reciproc! Am făcut public că eu, deşi un nonconformist de felul meu, în problema familiei sunt tradiţionalist, conservator. Prin urmare, susţin referendumul pentru revizuirea Constituţiei astfel încât ceea ce este stabilit prin legi la ora actuală – căsătoria permisă doar între persoane de sexe diferite – să fie consfinţit la nivel constituţional, pentru a fi securizat; asta, ştiut fiind că legile se pot modifica simplu, oricând! Asta nu înseamnă, însă, că pot fi de acord cu atitudinile jignitoare, calomnioase, implicit şi cu atât mai mult explicit instigatoare la tensiuni, la conflicte între noi, membrii aceleiaşi specii, la care unii se dedau! Am fost informat că au apărut în oraş materiale de îndemn la prezenţă la referendum, conţinând şi un text menit să trezească teamă, îngrijorare şi, pe cale de consecinţă, reacţii de ostilitate la adresa comunităţii LGBT. Detest aşa ceva şi nu voi tolera! Am şi cerut Poliţiei Locale să intervină în litera şi spiritul legii”, a scris Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că deşi va merge la referendumul pentru familie şi va vota pentru familia tradiţională, va fi „apărător deopotrivă al dreptului de a gândi şi acţiona ca mine şi al dreptului de a gândi şi acţiona opus, în context, al dreptului la nivel de individ de a fi adept al familiei tradiţionale şi de a o apăra, respectiv al dreptului de a opta pentru familia homosexuală şi de a milita pentru ea. Numai majoritatea comunităţii, liber, fără încrâncenare, în respect reciproc între membrii ei, trebuie să decidă, cum să fie definită familia în România, nicidecum vreo presiune, mai mult sau mai puţin conjuncturală, dintr-un loc sau altul, oricare ar fi acesta”.

Nicolae Robu a declarat, la mijlocul lunii septembrie, că va vota pentru familia tradiţională la referendum, precizând că atunci când spune că e căsătorit nu vrea să fie întrebat dacă soţia e o femeie sau un bărbat. Vineri, mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, i-a încurajat pe români să participe la referendumul pentru familie şi să voteze pentru „apărarea familiei şi copiilor României”. IPS Ioan Selejan consideră că familia reprezintă o „instituţie sacră”.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie, între orele 07.00 şi 21.00.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.