Rafila: „Este probabil ca jumătate de milion de români să fi avut deja Covid-19”

Alexandru Rafila, sursa: cancan.ro
Alexandru Rafila, sursa: cancan.ro

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că este probabil ca aproximativ jumătate de milion de oameni din țară să fi fost infectați cu noul coronavirus.

„Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% şi asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 şi 10, între numărul de cazuri diagnosticate şi numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate ţările care şi-au încheiat studiile de seroprevalenţă. Al nostru este în curs de desfăşurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 – 3% seroprevalenţă, adică persoane care au trecut prin infecţie în România”, a declarat profesorul Rafila, conform News.ro.

Despre imunizarea în masă, Rafila a răspuns că suntem foarte departe de acest aspect și că nicio țară nu se află într-o astfel de situație.

„Nicio ţară nu este într-o astfel de situaţie. Chiar regiuni care au trecut printr-un număr mare de infecţii cu coronavirus nu depăşesc 15 – 20%, iar la noi e undeva între 2,5 – 3%. Ca să putem vorbi de imunizare în masă trebuie să ne apropiem de 70% din populaţie trecută prin infecţie, iar lucrul acesta s-ar întâmplă în câţiva ani de zile. Sperăm că această cifră să fie obţinută prin vaccinare şi nu prin îmbolnăvire”, a declarat Rafila, la Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.