Rafila, despre antiviralul Remdesivir: Nu cumpărați de pe internet. Este contrafăcut!

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, recomandă românilor să nu cumpere de pe internet Remdesivir,  autorizat în America pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, pentru că produsul este contrafăcut. Potrivit medicului, Remdesivir nu se găsește de cumpărat în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil și numai pacienților în stare gravă.

„Eu sunt convins că deja se găsește pe internet. Dar nu se găsește de fapt medicamentul, se găsește un nume și un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă și nu se administrează preventiv!”, avertizează profesorul Rafila. 

Care este eficiența Remdesivir

Alexandru Rafila spune medicamentul Remdesivir inhibă multiplicarea virusului, însă este destul de rezervat în privința eficienței acestui medicament în tratarea Covid-19 deoarece nu au fost făcute suficiente studii.

„Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgență de agenția americană FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numește enzima respectivă, și acționează prin blocarea acelei enzime. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecției cu virusul Ebola. A mai fost utilizat și în alte infecții produse de alte tipuri de coronavirus și acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecția cu noul coronavirus”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Remdesivir, autorizat în SUA pentru tratamentul bolnavilor cu COVID-19

Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a autorizat de urgenţă folosirea medicamentului Remdesivir pentru tratamentul împotriva COVID-1.

Autorizaţia FDA permite ca antiviralul să fie folosit în spitale, pentru bolnavii în stare gravă şi va fi distribuit cu prioritate în spitalele din oraşele cele mai afectate de pandemie.

Un prim studiu clinic cu Remdesivir a fost făcut la Spitalul din Chicago, unde sunt tratați pacienți cu coronavirus. Studiul a inclus 125 de pacienți, dintre care 113 cu forme grave. Au fost înregistrate doar două decese. În rest, toți pacienții s-au vindecat. Cei mai mulți dintre ei aveau probleme respiratorii severe și febră, dar în urma administrării medicamentului au fost externați în mai puțin de o săptămână.

Antiviralul Remdesivir, autorizat în SUA pentru tratamentul bolnavilor cu COVID-19

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.