PSD Galați anunță că nu va face alianțe cu PNL

PSD Galați a anunțat că nu va face alianțe cu PNL în nicio localitate din județul Galați. Anunțul a fost făcut după ședința Comitetului Executiv al PSD Galați în cadrul căreia a fost aprobată propunerea.

La sfârșitul acestei săptămâni, a avut loc ședința Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat Galați, întâlnire în cadrul căreia a fost decisă politica de alianțe a PSD Galați, după alegerile locale din 27 septembrie.

„În cadrul ședinței, a fost supusă votului propunerea de a nu exista nici o alianță cu PNL Galați. Astfel, în unanimitate, membrii Cex PSD Galați au hotărât să nu constituie alianțe cu PNL, în nici o localitate din județul Galați. La ședință au participat Președintele PSD Galați, europarlamentarul Dan Nica,   Președintele   Executiv  PSD   Galați  și  al  Consiliului Județean, Costel Fotea, Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, precum și parlamentarii PSD Galați și membrii Consiliilor Locale și Consiliului Județean”, scrie în comunicatul de presă al PSD Galați.

La alegerile locale din septembrie PSD a obținut aproximativ 48% dintre voturi în județul Galați, în timp ce liberalii au avut doar 27%.

Potrivit BEJ, în județul Galați PSD a câştigat 45 dintre cele 65 de primării, între care municipiul Galaţi şi oraşul Târgu Bujor.

De asemenea, la Consiliul Judeţean, PSD şi-a asigurat majoritatea cu 17 mandate plus preşedintele, PNL are 12 mandate, PMP – 3 mandate, ALDE – 2 mandate. La Consiliul Local PSD a obținut cu 15 mandate, PNL are 6 mandate, Alianţa USR PLUS – 4 mandate şi PACT pentru Galaţi a obținut 2 mandate. 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.