Protocol între Giurgiu și Ruse pentru cinci proiecte comune pe Programul Transfrontalier

Oficialii municipiului Giurgiu au semnat un protocol cu cei ai municipiului Ruse, din Bulgaria, în vederea depunerii a cinci proiecte comune în cadrul Programului Transfrontalier România-Bulgaria, în valoare totală de 30 de milioane de euro.

zona libera giurgiu“Zilele trecute a fost semnat protocolul între Giurgiu și Ruse privind cele cinci proiecte care vor fi depuse pe Programul transfrontalier România-Bulgaria. Este vorba de cinci proiecte în sumă totală de 30 de milioane de euro. Primăria municipiului Giurgiu va avea aproximativ 12 milioane de euro, iar Ruse, o localitate cu o suprafață mult mai mare, va primi o finanțare de 18 milioane de euro”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, citat de Agerpres.

Două proiecte vor fi depuse pe axa mobilitate urbană, unul pe transport rutier și altul pe transportul pe apă. Conform lui Barbu, un prim proiect vizează interconectivitatea între cele două localități și, pentru partea română presupune reabilitarea a două tronsoane de drum din regiunea de graniță în municipiul Giurgiu, suma alocată municipiului Giurgiu urmând să fie 4,7 milioane de euro. Pentru acesta, a fost finalizat proiectul tehnic și studiul de fezabilitate.

Cel de-al doilea proiect se referă la amenajarea canalului Sfântul Gheorghe din municipiul Giurgiu, a malurilor, precum și stabilirea unor pontoane, într-un mod organizat urbanistic, bine delimitat, având o valoare de 2,8 milioane de euro.

Alt proiect se referă la “reabilitarea și punerea în valoare a Cetății Giurgiu”, având o valoare de două milioane de Euro, pentru care este deja “finalizată partea de proiectare”, a menționat primarul.

Cel de-al cincilea proiect este unul în valoare totală de 1,3 milioane de euro și se referă la realizarea și dotarea unui centru de intervenții și management al riscului în caz de inundații în regiunea de graniță Giurgiu-Ruse, Bulgaria, a mai precizat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here