Proiectul brățărilor electronice va fi implementat mai întâi în București, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul MAI
Lucian Bode, ministrul MAI

Proiectul brățărilor electronice va fi implementat mai întâi în București, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Acest sistem pilot o să fie la nivelul Bucureștiului. În această perioadă o să fie achiziționate și brățările electronice. O să fie operaționalizate mai repede.

Cu siguranță toate disuncționalitățile din proiectul pilot o să fie atent notate sau observate, astfel încât atunci când implementăm la nivel național să nu fie probleme”, a spus Lucian Bode.

Proiectul are ca obiect de reglementare crearea unei infrastructuri care să permită monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale. Acest lucru se va realiza cu ajutorul unor dispozitive mobile sau fixe, precum şi stabilirea responsabilităţilor autorităţilor implicate în proces.

De asemenea, reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică – SIME. Dar şi modul de utilizare a dispozitivelor electronice de supraveghere şi modul de acţiune în situaţia generării unor alerte, precum şi măsuri de protecţie a datelor din cadrul SIME.

SIME este un ansamblu de sisteme informatice dedicate, aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, precum şi de dispozitive electronice de supraveghere. El este destinat monitorizării electronice în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here