Prognoza meteo emisă de ANM pentru miercuri şi joi. În ce regiuni vor scădea temperaturile

prognoza meteo pentru week end

În regiunile sud-vestice, sudice şi de sud-est, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară şi disconfort termic accentuat. În restul teritoriului, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele din ziua precedentă, informează prognoza meteo emisă de ANM.

MIERCURI

În ţară

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 35 de grade, mai ridicate în Lunca Dunării, până în jurul a 37 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. În jumătatea de nord a ţării, la deal şi la munte, vor fi înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse şi cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 35-45 l/mp şi va cădea grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai mici.

La Bucureşti:

Vremea va fi caniculară şi disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Indicele temperatura-umezeală (ITU) se va situa la amiază peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi în primele ore ale nopţii, când vor fi condiţii de averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt, de scurtă durată.

JOI

În ţară

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent, în cea mai mare parte a ţării, precizează prognoza meteo. Cu toate acestea, în sud şi în sud-est, vremea va fi călduroasă şi, local, disconfort termic. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate şi mai ales după-amiaza, seara şi la începutul nopţii, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, în regiunile nordice, centrale şi de răsărit, zonele de deal şi de munte şi pe spaţii mai mici, în restul teritoriului. Pe arii restrânse, vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate, local peste 20 l/mp şi izolat 35-45 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni, dar şi mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor avea valori de la 7…8 grade în estul Transilvaniei, până în jurul a 21 de grade, pe litoral.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.