Prognoza meteo emisă de ANM pentru luni și marți. Nu scăpăm de caniculă și disconfort termic

prognoza meteo pentru week end

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în vest şi în sud, iar disconfortul va fi ridicat, se arată în prognoza meteo emisă de ANM.

LUNI

În ţară

Temperaturile maxime se vor incadra în general intre 28 și 37 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar noaptea în jumătatea de vest, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă de peste 25 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Minimele termice se vor situa între 14 și 24 de grade.

La Bucureşti

Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul ridicat; temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 19…21 de grade, se precizează în prognoza meteo.

MARŢI

În ţară

În majoritatea zonelor țării, vremea va fi în general instabilă și se va răcori, scăderea de temperatură fiind chiar semnificativă în regiunile vestice; treptat, începând din vest, înnorările se vor accentua, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate, local peste 20…25 l/mp.

Excepție vor face regiunile sud-estice, unde se va menține vremea călduroasă, local caniculară și disconfortul ridicat, cu atingerea și depășirea pragului de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU), iar instabilitatea atmosferică se va manifesta seara și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în Dealurile de Vest și în jurul a 36 de grade în Bărăgan; cele minime se vor situa între 13 și 19 grade, mai ridicate pe litoral, pană la 21…22 de grade.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here