Prognoza meteo de la ANM pentru luni și marți indică vreme caniculară. Câte grade se vor înregistra

prognoza meteo

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, iar în Banat, în cea mai mare parte a Crişanei, în sud-vestul Transilvaniei şi local în Oltenia şi sudul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic în creştere, informează prognoza meteo emisă de ANM.

LUNI

În ţară

Temperaturile maxime se vor încadra între 25…28 de grade pe litoral şi 37 de grade în Banat. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24…25 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei la munte unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

În orele serii şi noaptea, în vest şi în nord-vest vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse ce pot avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină.

La Bucureşti:

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 34 de grade şi disconfort termic ridicat; indicele temperatură-umezeală ( ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minima termică va fi de 18…20 grade, indică prognoza meteo.

MARŢI

În ţară

Vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, iar disconfortul termic se va accentua; va fi caniculă după-amiază în jumătatea de sud-vest, unde se vor înregistra frecvent valori maxime de 35…37 de grade, iar în Banat în jurul a 38 de grade, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

În celelalte regiuni vor fi temperaturi maxime între 30 şi 34 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 24…26 de grade, iar pragul disconfortului termic se va atinge pe spaţii mici.

Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, în special în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, local în zonele montane şi în regiunile nordice şi centrale şi pe spaţii restrânse în rest; ploile vor avea şi caracter torenţial, vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 şi 24 de grade.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here