Procurorii DNA au pus sechestru pe patru milioane de lei din conturile societății Tel Drum

bugetele locale

Procurorii DNA au pus poprire pe aproximativ patru milioane de lei, bani găsiţi în conturile Tel Drum, informează Adevărul.

Măsura a fost dispusă în ancheta în care societatea este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Prejudiciul în acest caz este de 4,8 milione de lei. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei. Procurori DNA anunţau luni că în vederea recuperării sumei de bani obţinute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, persoane fizice şi juridice.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat luni că s-a dispus schimbarea încadrăriii juridice a faptei în dosarul Tel Drum, fiind reţinută forma agravantă a infracţiunilor. Societatea Tel Drum, Petre Pitiş, directorul general al acesteia, şi Mircea Vişan, director în cadrul aceleiaşi firme, au fost puşi sub urmărire penală pentru obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare.

Mass-media au speculat că liderul PSD, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi în spatele acestei societăţi, însă politicianul a negat constant acest lucru. Într-un alt dosar, Dragnea este cercetat că ar controla Tel Drum, prin intermediul unor acţiuni la purtător şi că ar fi dirijat două contracte publice către această societate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here