Probleme în două localități din Dâmbovița, din cauza alunecărilor de teren 

Aluncare de teren
Aluncare de teren

Ninsorile şi un râu al cărui nivel a crescut au creat probleme în două localităţi din Dâmboviţa, respectiv Dragomireşti și Runcu. Din cauza alunecărilor de teren, mai multe gospodării se află în pericol, oamenii cerând ajutorul autorităţilor, în timp ce un bărbat de 45 de ani a fost deja evacuat. 

Localnicii susțin că  nu s-a făcut nimic pentru consolidarea malurilor apei.

Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor, dar n-au primit decât promisiuni . Localnicii se plâng că problemele au început acum șapte ani, situația agravandu-se. Primarul comunei Dragomirești a cerut conducerii Apelor Române să efectueze lucrări de regularizare a cursului râului, dar instituția susține că nu aceasta este soluția, problema infiltrărilor de apă nefiind de competența sa, potrivit stirileprotv.ro.

„Această alunecare de mal a căpătat proporţii foarte mari astăzi, fapt pentru care ne deplasăm”. a declarat Dragoș Vlădulescu, primarul comunei Dragomireşti

 Probleme au și câteva familii din comuna Runcu,  după ce viiturile din ultima vreme au rupt malul pârâului din localitate.  „Sunt în pericol încă cinci-șase case. E vorba de un zid de sprijin,  betonat, care la ora actuală ne uităm cum se dărâmă şi nu interesează pe nimeni”., a declarat Gheorghe Brebeanu, primarul comunei Runcu

  Reprezentanții primăriei spun că este nevoie urgent să fie consolidat malul rupt, dar nu au fonduri pentru o lucrare de asemenea amploare și a cerut sprijin guvernamental.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here