Primarul Sucevei, apel la locuitori să-și plătească facturile la energie termică

RADET începe probele la cald

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, miercuri, un apel populaţiei să-şi achite facturile de energie termică, chiar dacă societatea de transport a agentului termic, Termica SA, este în faliment, informează Mediafax.

caloriferIon Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că Primăria Suceava face eforturi pentru a achita partea sa din preţul gigacaloriei, făcând o plată de un milion de lei, dar că sucevenii nu fac aceleaşi eforturi chiar dacă municipiul are printre cele mai mici tarife din ţară pentru agentul termic.

Primarul şi-a exprimat dezamăgirea că, în lunile de vară, când nu este de achitat şi factura la căldură, soldul pentru serviciile de termoficare a crescut cu peste 650.000 de lei la 17,7 milioane de lei în loc să scadă.

„Nu am promis că dăm căldură şi apă caldă gratuit. Facturile trebuie plătite chiar dacă Termica e în faliment”; a spus Lungu.

El a atras atenţia că Termica poate să presteze 90 de zile serviciul de transport şi distribuţie a agentului termic de la declararea falimentului, dar condiţia este ca în această perioadă să nu aibă plăţi restante la furnizori.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.