Primarul Nicolae Robu anunță că va construi un stadion pentru echipa de rugby Timișoara Saracens

dronă la Primăria Timișoara Nicolae Robu atacă USR referendumul pentru familie

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că va fi construit un stadion de 15.000 de locuri, destinat în principal rugby-ului, pentru echipa Timișoara Saracens.

Nicolae Robu, care în aceste zile se află în Portugalia într-o vizită de lucru, a scris, vineri, pe pagina de Facebook că municipalitatea va construi un stadion cu 15.000 de locuri pentru echipa de rugby Timisoara Saracens.

Potrivit edilului, noul stadion se va construi în zona Calea Buziaşului. ”În poze, avem stadionul din Ploieşti, un stadion excelent după părerea mea, nu unul de lux, scump, ci unul frumos, funcţional, accesibil municipalităţii ca preţ. Presupun că sunteţi curioşi să ştiţi, stimaţi colegi, în ce stadiu este acest proiect. Vă asigur că în niciun caz nu a fost uitat sau tratat neprioritar. Dimpotrivă! Procedurile legale iau, însă, foarte-foarte mult timp. Ei bine, suntem, acum, în stadiul de licitaţie pentru contractarea elaboratorului studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic! În câteva luni, acestea vor fi elaborate. Imediat după, vom organiza licitaţia pentru execuţie. Asta înseamnă că în 2020, stadionul va fi introdus în uz, posibil cu o singură tribună -5 mii de locuri- pe una din lungimi, la început, dacă posibilităţile financiare nu ne vor permite să creăm toate cele 15.000 de locuri deodată. Menţionez că acest nou stadion va fi dedicat cu prioritate rugby-ului, date fiind performanţele clubului Primăriei, SCM Timişoara Saracens”, a scris Robu pe Facebook.

Stadionul de rugby face parte din complexul sportiv din Calea Buziaşului, unul dintre cele patru promise de primarul Nicolae Robu. Întreaga bază urmează să fie ridicată lângă stadionul pe care în prezent evoluează echipa de fotal care evolueaza în liga secundă, Ripensia Timişoara.

Singurul dintre cele patru complexe sportive promise care se află în stadiul de licitaţie pentru execuţie este cel din cartierul Lipovei din Timişoara.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.