Primarul Mihail Genoiu nu garantează că noul stadion din Craiova va fi inaugurat pe 10 noiembrie

Craiova a rămas fără căldură

Primarul Mihail Genoiu a anunţat că procedura de recepţie pentru noul stadion din Craiova este în stare avansată, dar a precizat că nu poate să garanteze disputarea meciului CS Universitatea Craiova – Slavia Praga pe această arenă.

Edilul spune că formaţia din Liga 1 poate să joace meciul cu Slavia Praga pe Arena Naţională sau pe Stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin.

„Este o dată pe care clubul a avansat-o. Este dorinţa lor, dar să nu uităm că au mai avansat şi alte date. Şi 24 octombrie, 29 octombrie. Acum 10 noiembrie. Din punctul de vedere al Primăriei, ele nu pot să fie o certitudine decât în momentul când se întâmplă cele două proceduri. E ca şi cum aş spune eu cum se termină meciul”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

El a explicat şi de ce nu poate oferi certitudini în ce privește noul stadion din Craiova: „Sunt două proceduri în lucru. Una e recepţia stadionului, unde lucrează o Comisie de Recepţie care e suverană, e ca o instanţă, ca o echipă de arbitri. Ea stabileşte momentul şi felul în care se încheie recepţia. Procedura de recepţie e avansată. S-au constatat anumite deficienţe, dar sunt de amănunt. Pe măsură ce s-au constatat, constructorul a remediat. Cealaltă procedură este una lansată de Primăria Craiova legată de evenimentul inaugural. În momentul în care aceste două proceduri se finalizează, putem vorbi de inaugurarea stadionului. Până acum eu nu am avansat nicio dată, şi noi ne dorim să se întâmple cât mai repede. E o nerăbdare copilărească. Dar trebuie să respectăm toate procedurile”.

Primarul Craiovei spune că a vorbit cu conducerea clubului din Liga 1: „Am avut discuţii cu ei. Ne-am arătat dorinţa şi speranţa să fie până în data de 10 noiembrie totul realizat. Dar noi nu ne-am dat niciun acord, pentru că nu putem. Nu poate să stabilească clubul când face inaugurarea stadionului. Clubul poate stabili când joacă un meci. Aşa a stabilit şi data de 29 pentru meciul cu Steaua. Nu s-a putut ţine în Craiova, dar meciul s-a jucat la Severin. Dacă a stabilit amical cu Slavia Praga, dar arena nu e gata, pot să joace la Severin sau pe Arena Naţională”.

CS Universitatea Craiova a anunţat că pe 10 noiembrie, de la 20,00, va inaugura noul stadion din Craiova cu un meci împotriva campioanei Cehiei, Slavia Praga.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here