Primarul Iașiului, Mihai Chirica: respingerea Ordonanței 14, „o lovitură aproape letală” pentru PSD

referendum pentru unirea cu Republica Moldova

Primarului Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat vineri că ar fi „o sinucidere în masă” şi „o lovitură aproape letală” pentru PSD dacă parlamentarii social-democraţi ar respinge Ordonanța 14 prin care se abrogă modificările la Codurile penale.

Întrebat dacă el consideră că OUG 14 poate fi respinsă în Parlament, vicepreşedintele PSD a susţinut că un astfel de demers ar fi „o sinucidere în masă” pentru social-democraţi.

„Nici nu vreau să mă gândesc că, în Parlamentul României, parlamentarii PSD ar contrazice demersul făcut de prim-ministrul României, domnul Grindeanu. Ar fi o sinucidere în masă a acestei formaţiuni politice, o scoatere în afara normalităţii pe o lungă durată de timp şi o lovitură aproape letală asupra Partidului Social Democrat român. Prin urmare, nu cred că o asemenea variantă ar putea intra în discuţie. Nici nu vreau să mă gândesc. Sub nicio formă”, a spus Mihai Chirica la RFI.

El a mai spus că „Liviu Dragnea are o metodă de condus care are în mare parte această ideologie a mâinii de fier, a vocii unice şi a lucrurilor care se transmit printr-o singură cale de comunicare”. „Procedura mâinii de fier a fost o procedură care a dat rezultate. A dat rezultate şi la PSD, dar şi la alte partide. Să nu uităm felul în care conducea partidul domnul Băsescu, când domnul Boc nu era, după spusele tuturor, decât o marionetă în mâna unui şef de partid şi ulterior şef de stat. La fel s-a mai întâmplat şi în guvernările noastre, ale PSD. Atunci când domnul Năstate, în calitate de preşedinte de partid şi ulterior de prim-ministru, era singura voce a partidului. Între timp, România s-a modernizat. Mai ales după anul 2007, când integrarea europeană ne-a adus, în primul rând, într-o situaţie aproape conflictuală între două generaţii”, a completat primarul Iaşiului.

De asemenea, întrebat dacă PSD se poate „moderniza” cu Liviu Dragnea la conducere, Mihai Chirica a susţinut că totul depinde de atitudinea pe care o va avea în continuare preşedintele partidului. „Este o întrebare grea. Ţine foarte mult şi de atitudinea pe care domnul preşedinte Dragnea o va avea în continuare faţă de acest moment pe care l-am depăşit cu toţii. Până la urmă, putem spune că l-am depăşit. Bineînţeles că am ieşit ciufuliţi din toată această poveste. Nu poate nimeni să conteste faptul că noi ne-am întărit. Da, ne-am întărit conceptual, dar ca şi credibilitate în faţa electoratului nu ne-am întărit nici pe departe. Ca şi credibilitate în faţa românilor, dimpotrivă, am avut chiar de suferit”, a subliniat vicepreşedintele PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.