Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, şi fostul edil Adriean Videanu, la DNA în dosarul lui Vasile Blaga

Fostul premier Emil Boc, acum primar la Cluj Napoca, şi Adriean Videanu, fost edil şef al Capitalei, au sosit joi la sediul DNA Ploiești, unde au fost citaţi în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru corupție.

Emil Boc a declarat că a fost citat în calitate de martor într-un dosar instrumentat de procurori de la DNA Ploiești. La DNA Ploiești au mai venit și foștii miniștri ai Economiei Ion Arion și Adriean Videanu, de asemenea citați în calitate de martori în același dosar.

Procurorii susțin că, în 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare (PDL), a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan, pe atunci primar la Piatra Neamţ — în sensul obținerii de bani pentru partid. „Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să „cotizeze” pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană”, precizează DNA.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011- 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 de euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 de euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, spun anchetatorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here