Primarul Decebal Făgădău se dezlănțuie la adresa celor care tot contestă licitația pentru Cazinoul Constanța

Cazinoul Constanța

Primarul Decebal Făgădău s-a dezlănțuit la adresa celor care și-au făcut un obicei în a contesta licitația pentru Cazinoul Constanța, a cărui reabilitare trebuie făcută cât mai curând.

Decebal Făgădău a declarat marţi că a treia licitaţie pentru a reabilita Cazinoul Constanța, obiectiv aflat în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii, a fost contestată, existând numeroase contestaţii din luna martie şi până în prezent.

“La Cazinou suntem la a treia licitaţie contestată. În luna martie a fost declarat un câştigător, iar restul participanţilor au fost descalificaţi. Au fost contestaţii. Unul dintre aceşti contestatari a contestat faptul că a fost descalificat, i s-a respins contestaţia. A mers mai departe la CNSC, i s-a respins contestaţia, a mers la instanţă, instanţa de fond i-a respins contestaţia. A mers în apel, instanţa de apel i-a respins contestaţia, iată că el a fost descalificat cu hotărâre de instanţă, nu doar cu decizie”, a spus primarul.

El adaugă că apoi această firmă a cerut oferta câştigătorului pentru că are acest drept conform legii, contestând faptul că oferta câştigătorului nu este conformă. “Li s-a respins contestaţia, s-au adresat CNSC, li s-a respins contestaţia, au mers la instanţă, instanţa de fond le-a respins contestaţia. În luna august, fac o menţiune pentru că ştiţi că nu îmi place să mă pronunţ asupra hotărârilor de instanţă, un complet de vacanţă i-a dat dreptate. Vreau doar să aduc în atenţia că documentaţia unui singur ofertant depăşeşte ca volum jumătate de dubiţă, ori nu ştiu dacă un complet de vacanţă a avut toate informaţiile necesare sau răgazul necesar astfel încât să se pronunţe în deplină cunoştinţă de cauză”, a precizat Decebal Făgădău.

El a mai afirmat că CNI a comunicat firmelor participante la licitaţie faptul că trebuie să pună în aplicare hotărârea instanţei, anulându-se procedura şi urmând să se reia evaluarea ofertelor, dar şi această comunicare a fost contestată. „S-a comunicat undeva spre finele lunii septembrie, după care au pus în aplicare ce scria în hotărârea de instanţă, adică se anulează procedura şi se reia evaluarea ofertelor. Pe cale de consecinţă, cei de la Compania Naţională de Investiţii au trimis decizii de anulare a rezultatului procedurii către toţi participanţii la licitaţie şi de asemenea de reluare a procesului de evaluare, ori inclusiv această comunicare a fost contestată. Eu, dacă nu pun în aplicare o hotărâre de instanţă, a doua zi mă pot trezi subiectul unei plângeri penale şi nu înţeleg de ce o hotărâre de instanţă pusă în aplicare mai are posibilitatea de a fi contestată”, a precizat primarul, menţionând că această comunicare a fost contestată de firma care căştigase licitaţia, dar şi de societatea care a început acest şir de contestaţii.

Cazinoul Constanţa, aflat într-o stare avansată de degradare, a trecut în urmă cu trei ani în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a fi reabilitat. Până în prezent au fost organizate două licitaţii, care nu au dus la niciun rezultat, iar cea de-a treia desemnase un câştigător, însă rezultatul a fost contestat şi procedura nu este deocamdată încheiată.

Pentru a se reabilita Cazinoul Constanţa a fost alocată suma de 37 milioane de lei, durata efectivă a lucrărilor fiind de 24 de luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here