Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, nu poate da un termen pentru finalizarea stadionului din Bănie

Craiova a rămas fără căldură

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat miercuri că nu poate avansa un termen de finalizare a noului stadion de fotbal din Bănie, care se construiește prin Compania Națională de Investiții.

„Stadionul nu va fi finalizat la 21 iulie, pentru că mai sunt destul de multe de lucru. Am făcut o vizită acolo, am intrat în toate spațiile tehnice, în saună, în vestiare, în cele destinate conferinței de presă, în sala special amenajată pentru traducere, în lojile speciale etc. și pot să spun că se lucrează la finisaje, ceea ce este foarte dificil și este foarte mult de lucru. Am apreciat că se lucrează cu materiale de cea mai bună calitate, mai ales în partea de automatizare, ceea ce nu se poate vedea pe multe șantiere. Sper că și manopera va fi pe măsură. La partea de gazon, pe o parte din teren se monta degivrarea, pe altă parte se lucra la partea de drenare, după care urma partea de degivrare. Lucrările avansează, dar sunt destul de meticuloase. Trebuie făcută diferențierea foarte clară între momentul în care CNI face recepția la stadion de la constructor și momentul în care se face inaugurarea”, a spus Mihail Genoiu.

Primarul Craiovei a afirmat că, dacă ar fi în locul reprezentanților CNI, nu ar forța să ia stadionul cât mai repede de la constructor, ci să îl preia în perfectă stare de funcționare. „Nu întotdeauna proiectul general este capabil să prevadă toate detaliile de funcționare. Primăria nu este parte contractuală în acest proiect, eu vizitez acest șantier în calitate de viitor administrator sau reprezentantul proprietarului acestui stadion. Dacă eu aș fi CNI, nu aș forța să îl iau cât mai repede, aș forța să îl iau perfect, pentru că orice forțare de preluare de la un constructor riscă să nu aducă toate amănuntele care sunt sau care ar putea să apară. Nu pot să vă dau niciun termen de finalizare a stadionului”, a subliniat Mihail Genoiu.

El a explicat că, în momentul în care CNI va prelua acest amplasament de la constructor, va face procesul-verbal de recepție, după care va fi predat Primăriei Craiova, care va interveni asupra unor spații care nu vor fi predate în formă finală, finisate, precum lojele, hotelul, restaurantele. „Primăria, ca să facă o procedură pentru a fi concesionate, va trebui să aibă stadionul în proprietate. Deci există două termene: cel de recepție a lucrărilor de către companie și cel de inaugurare de către primărie. Din momentul în care avem stadionul în proprietate, va dura o perioadă până când el va fi finalizat”, a mai spus primarul Craiovei.

Mihail Genoiu a precizat că noul stadion de fotbal de la Craiova este primul din țară care se face de la început cu omologare FIFA, motiv pentru care nu se cunosc în detaliu procedurile în acest sens.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here