Primarul Constanței, Decebal Făgădău: va trebui analizat cu atenție dacă se mai construiește în Mamaia

Pro România
Decebal Făgădău

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, consideră că staţiunea Mamaia a ajuns la un optim al capacităţii şi că va trebui analizat cu atenţie dacă se mai construieşte acolo şi mai ales ce se mai construieşte.

Primăria Constanţa a organizat marţi după amiază o dezbatere publică privind „Strategia de Dezvoltare şi Promovare a Turismului în municipiul Constanţa“. Decebal Făgădău a declarat că era nevoie de o asemenea strategie privind turismul la nivelul municipiului Constanţa.

“De ce era necesară o strategie ne-o arată cifrele: 20% din economia oraşului este generată de economia turismului. Tocmai pentru că am identificat nu doar oportunităţile, ci şi riscurile, ne-am propus să creştem, dar nu doar la nivel declarativ, durata sejurului la Constanţa şi nu doar în timpul sezonului estival, ci, după cum aţi văzut şi în capetele de sezon, de ce nu, chiar şi în timpul extrasezonului”, a afirmat edilul.

El a precizat că în această strategie se găsesc proiecte majore legate de spaţiul public, printre care transformarea unei artele pietonale din centru şi realizarea de zone de park and ride. “Am propus câteva proiecte majore: noul pietonal al Constanţei, strada Ştefan cel Mare, dar nu singur, împreună cu străzile limitrofe, tratarea spaţiului din faţa Gării astfel încât să nu vedem un păienjeniş de maşini şi oameni care străpung acest păienjeniş, ci să vedem o continuare, o extensie a parcului, zone de park and ride astfel încât să laşi maşina deoparte”, a explicat Decebal Făgădău.

Întrebat cât se va mai construi în Mamaia, primarul a spus că staţiunea a ajuns la un optim al capacităţii. “Strategia răspunde parţial la acest lucru în sensul că, da, era nevoie să construim şi facilităţi care să asigure şi în extrasezon activitate economică pentru că ştim că vechea infrastructură avea adresabilitate sezonieră. De asemenea, cred că este foarte important să tratăm spaţiul public, spaţiul verde, accesul, parcările. Una peste alta, cred că staţiunea Mamaia a ajuns la un optim al capacităţii. De aici mai departe va trebui să analizăm cu foarte mare atenţie dacă se mai construieşte şi mai ales ce anume se mai construieşte”, a afirmat Făgădău.

El a menţionat că staţiunea poate fi deschisă pentru facilităţi noi legate de balneo, iar unităţile hoteliere trebuie să ţintească să ajungă la patru sau cinci stele. “Personal cred că staţiunea va fi deschisă pentru facilităţi noi în ceea ce priveşte balneo şi wellness, de asemenea, puncte de atracţie astfel încât să ai mai multe alternative la plajă şi de asemenea o ţintă cât mai sus patru stele plus, cinci stele, cinci stele plus, dar reale”, a mai declarat Decebal Făgădău.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here