Primarul Constanței, Decebal Făgădău, dixit: la anul toate parcările din Mamaia vor fi cu plată

Pro România
Decebal Făgădău

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat marți că, începând cu sezonul estival viitor, toate locurile de parcare din stațiunea Mamaia vor fi cu plată.

”Avem problema legată de transport și se suprapun aici trei fluxuri, fluxul de angajați care de cele mai multe ori vin cu mașina proprietate personală, fluxul de turiști și fluxul uzual, dat de vecinătatea noastră dintre Constanța, Năvodari și restul județului. Tocmai de aceea vă anunț de acum că, începând de anul viitor, toate parcările vor fi cu plată. (…) Evident că pentru angajați vom face o politică de preț mai mică, pentru că este un transport de necesitate și vom dubla această politică cu una de punere în acord a rețelei de transport în comun în funcție de angajații pe care dumneavoastră îi aveți. Cu alte cuvinte, să stabilim palierele orare în care să trimitem mai multe autobuze, în special pentru accesul angajaților la locurile muncă”, a spus Decebal Făgădău la o întâlnire organizată de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), cu participarea firmelor de pe litoral și a reprezentanților autorităților locale.

Președintele FPTR, Mohammad Murad a susținut că, din punctul său de vedere, ar fi bine ca turiștii să beneficieze de gratuitate. ”Ați spus că ați luat decizia ca la anul să fie parcarea cu plată. M-aș bucura să avem niște parcări speciale pentru constănțeni. (…) Sunteți de acord că cei care vin din Botoșani și stau la hotel trebuie să aibă prioritate înaintea constănțenilor și atunci mai bine să fie parcare cu plată pentru constănțeni, pentru că cei care vin plătesc hotelul cu 300 de lei, nu e normal să plătească încă o taxă. Nu e normal să taxăm turistul în orice mod și în orice face”, a spus Murad.

Printre alte probleme prezentate de primarul Constanței s-a numărat și cea a spațiilor verzi din stațiunea Mamaia. ”Avem o problemă a spațiilor verzi. Împreună am hotărât să eliminăm taxa de irigat. Mai mult, suprapunând peste regimul de proprietate, nu putem construi un sistem de irigat pentru că este o bucățică public, două bucățele privat, o bucățică public, două bucățele privat. Deci, iată, că împreună va trebui să construim un sistem de irigații astfel încât fiecare plătește în funcție de procentul pe care îl are. Mi se pare o abordare logică, iar sezonul viitor să nu ne mai prindă cu buruienile acestea”, a afirmat Decebal Făgădău.

Totodată, el le-a cerut firmelor care își desfășoară activitatea în Mamaia să sprijine municipalitatea în identificarea unor zone unde Primăria să construiască toalete publice. ”Mai e o problemă cu toaletele publice. Știm că mulți dintre utilizatorii de plajă nu asigură ceea ce scrie în PUZ cu toaletele. (…) Ajutați-mă să identificăm zone unde, începând de anul viitor, vom avea cele mai moderne toalete publice”, a spus primarul.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Discutii ca intre samsari. Nimeni defapt nu vrea sa faca nimic decit sa jefuiasca.Sa se inceapa constructia unui tranvai greu intre Gara Constanta si Navodari prin Mamaia si s-ar rezolva problema .Iar despre plaja luati samsarilor mina dupa ea .Plaja este o zona de protectie litorala si trebuie sa ramina naturala si libera.Sa se ocupe de ea intreprinderea de specialitate si nu altcineva caci va fi dezastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here