Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, s-a întors acasă. El a fost plasat în arest la domiciliu

Dorin Chirtoacă

După ce a fost reținut pentru corupție, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost plasat vineri seara în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii au cerut un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, însă magistrații au optat pentru măsura arestului la domiciliu. După ședința de judecată, Dorin Chirtoacă a refuzat să facă vreun comentariu.

În fața judecătoriei Buiucani, mai mulți membri ai PL au venit sa-și manifeste sprijinul pentru primarul general al Chișinăului. Dorin Chirtoacă a fost reținut joi seara de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după patru ore de percheziții în biroul său de la Primărie și de la domiciliul său.

Tot vineri, instanța a emis mandate de arestate pe termen de 30 de zile pe numele consilierilor municipali Ghenadie Dumanschi și Oleg Onișcenco. Aceștia vor fi plasați în Izolatorul de detenție preventivă nr. 13 din Chișinău.

Partidul Liberal a anunțat vineri după-amiaza că părăsește majoritatea parlamentară din Republica Moldova și că toți miniștrii liberali vor depune sâmbătă cerere de demisie, pe baza unei decizii a Consiliul Republican al Partidului Liberal, care a avut loc vineri.

Potrivit Radio Chișinău, înainte de ședința Consiliului, liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori, printre care șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, și cu ambasadorul SUA, James Petit.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here