Primarul Cătălin Cherecheş, atac dur la PSD, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu pe tema puşcăriilor

stadiul dosarelor primarului Cherecheș

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost miercuri la Parlament şi a declarat că îi pare rău de faptul că Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu şi toţi cei din PSD „şi-au bătut joc” de soarta unor oameni care sunt în puşcării, prin demersurile legate de legilaţia penală.

Chestionat cum vede demersul OUG de modificare a Codurilor penale şi apoi abrogarea acesteia, Cătălin Cherecheş a spus că PSD „şi-a bătut joc” de soarta oamenilor din închisori.

„Îmi pare rău că domnul Dragnea, domnul Grindeanu şi toţi cei din PSD şi-au bătut joc de soarta unor oameni, de soarta unor oameni care sunt în puşcării şi care, din păcate, unii dintre ei au trei, patru copii. Pentru 100 de lei fac câţiva ani de puşcărie şi care nu ar trebui să fie acolo. Şi-au bătut joc de situaţia juridică a unor oameni care au prezumţia de nevinovăţie şi care au fost stigmatizaţi din cauza demersului acesta prost făcut şi aberant făcut de către PSD”, a precizat Cătălin Cherecheş.

El a adăugat că nu are nevoie de ajutorul nimărui în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, ci doar de instanţe care să funcţioneze corect. „Eu, personal, nu am nevoie nici de ajutorul domnului Dragnea, nici de ajutorul PSD, nici de ajutorul lui Grindeanu, nici de ajutorul nimănui şi nici de vreo ordonanţă. Eu am nevoie, eu ca şi cetăţean al României de instituţii care să funcţioneze corect. Asta înseamnă un Parchet care să funcţioneze corect, un DNA care să funcţioneze corect, instanţe care să funcţioneze corect pentru că astăzi eu trebuie, ca şi cetăţean, să mă îndrept cu încredere către CEDO ca să îmi câştig într-un fel dreptatea şi apoi să mă întorc cu încredere reconstruită în justiţia românească”, a completat primarul.

Cătălin Cherecheş a susţinut că nu are încredere în justiţia din România, pentru că ”unii au aruncat-o în derizoriu, alţii i-au tăiat gleznele” şi este „prea multă politică în jurul justiţiei”. Întrebat dacă mai este primar la Baia Mare, Cătălin Cherecheş a spus: „În momentul acesta, prin măsura controlului judiciar, îmi este interzisă exercitarea funcţiei de primar. Este în pronunţare pentru ziua de mâine o decizie a Curţii de Apel Cluj pentru a-mi relua funcţia de primar al municipiului Baia Mare”.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here