Primarii celor 10 orașe poluate, convocați la o nouă întâlnire de Ministrul Mediului

Edilii celor 10 orașe poluate, din cauza cărora România ar putea fi sancționată de Uniunea Europeană, sunt convocați, marți, de Ministrul Mediului, Costel Alexe, la o nouă întâlnire. Cele 10 orașe care trebuie să facă planuri în ceea ce privește reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timișoara, Constanța, Brăila, Turnu Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești și Pitești.

Costel Alexe a declarat la Galați că nivelul de poluare ridicat din cele zece oraşe a fost măsurat prin reţeaua de monitorizare a calităţii aerului din România. Acesta stații nu funcţionează, însă, perfect şi pe viitor vor fi modernizate.

„Marţi, la sediul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor sunt invitaţi primarii altor zece oraşe din ţară, printre care şi Galaţiul, având în vedere că a avut o serie de depăşiri. În relaţia cu Comisia Europeană intervine obligaţia ca aceste administraţii publice locale să elaboreze programul integrat de calitate a aerului, un set de măsuri pe care acestea trebuie să şi le asume, trebuie să le implementeze pentru a reduce poluarea în aceste aşezări urbane şi de asigura cetăţenilor o sănătate mai bună. Reţeaua de monitorizare a calităţii aerului este în proprietatea ministerului. Cu bunele şi cu relele ei, face parte din reţeaua europeană şi este singura care transmite datele Comisiei Europene. (…) Ea intră într-un proces de modernizare. Dincolo de cele 148 de staţii pe care le avem, le vom moderniza pe toate şi vom creşte numărul acestora pentru a avea o imagine cât mai bună a poluării în marile oraşe, a declarat Costel Alexe, la Galați.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a aflat vineri la Galaţi, unde s-a întâlnit, în prima parte a zilei, cu reprezentanţii administraţiei combinatului siderurgic Liberty Galaţi.

CITESTE SI : Ministrul Mediului, impresionat de investițiile în echipamentele de mediu făcute de Liberty Galați

Ministrul a ținut o conferinţă de presă, alături de deputatul PNL de Galaţi Victor Paul Dobre şi preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here