Primăria Sectorului 5 construiește trei parcări supraterane în cartierul Rahova

Parcari supraterane

Vești bune pentru șoferii bucureșteni. Primăria Sectorului 5 va construi în Cartierul Rahova trei parcări supraterane. Contractul, în valoare de 92 de milioane de lei, a fost scos deja la licitație.

Parcările vor avea terenuri de sport și zonă verde la ultimul etaj. Inițiativa, care aparține primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, vine să rezolve problema spinoasă a lipsei locurilor de parcare, sesizată de mulți bucureșteni. Prin acest contract ar urma să se amenajeze peste 700 de noi locuri de parcare.

Parcari supraterane

Una dintre parcări, cu aproape 500 de locuri, va fi amenajată pe Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 și va avea trei etaje (P+3E). Valoarea estimată este de 53 de milioane de lei. O altă parcare supraterană cu 142 de locuri va fi construită pe Calea Rahovei nr. 327 și va avea două etaje (P+2E). Cea de-a treia, cu 120 de locuri, va fi amenajată pe Strada Bârcă nr. 2 și va avea două etaje (P+2E).

Valoarea acestora din urmă este de 40 de milioane de lei. Cele trei parcări ar urma să fie finalizate în cel mult 8 luni. Parcarea de pe Șoseaua Alexandriei (Strada Mărgeanului) va avea și o piață volantă de peste 700 de metri pătrați.

CITEȘTE ȘI Stradă din Bragadiru, reparată cu sprijinul primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone

Piedone: Venim în sprijinul cetățenilor

Ofertele pentru licitația publică pot fi depuse până în data de 15 iulie.

Parcari supraterane, Sectorul 5, Piedone, Primăria Sectorului 5, Piedone, Cristian Popescu Piedone FOTO: capital.ro
Cristian Popescu Piedone FOTO: capital.ro

„De fiecare dată când ies pe teren, mă întâlnesc cu cetățeni care se plâng că nu au unde să își parcheze mașinile. Știu ca în acest moment locurile de parcare sunt insuficiente pentru numărul mare de autoturisme. Acesta este motivul pentru care am lansat această licitație publică pentru construirea de parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5. Vorbim de peste 700 de noi locuri de parcare. Încercăm să venim în sprijinul locuitorilor prin astfel de proiecte, care sunt nevoiți să piardă zilnic minute bune în căutarea unui loc de parcare în zonele în care au domiciliul. Cele trei parcări supraterane vor fi amenajate după cum urmează: Șoseaua Alexandriei nr. 22-24, Calea Rahovei nr. 327 și Strada Bârcă nr. 2. Toate vor avea terenuri de sport și spații verzi la ultimul etaj”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

CITEȘTE ȘI În Sectorul 5 se va construi prima biserică catolică. Ce spune primarul Piedone

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here