Primăria Sectorului 5 a modernizat și inaugurat mai multe parcuri în această vară. Iată care sunt acestea

FOTO: Primăria Sectorului 5
FOTO: Primăria Sectorului 5

Pe parcursul verii, Primăria Sectorului 5 a reușit să reabiliteze și să facă de la zero mai multe parcuri și locuri de joacă. Reprezentanții primării spune că în zilele și săptămânile următoare alte locuri de joacă vor fi redeschise, după modernizare, pentru cetățenii Sectorului 5. Iată care sunt cele mai importante proiecte care au fost finalizate până acum:

Parcul Costinești. A fost reabilitat integral. Locul de joacă beneficiază de aparate noi de joacă, suprafață antitraumă (tartan) ce asigură o bună permeabilitate a apei, leagăne și tobogane pentru copii. Aleile pietonale multicolore completează atmosfera plăcută a parcului dotat acum și cu mobilier urban nou. A fost creată inclusiv o zonă dedicată șahiștilor, unde cei mici dar și adulții pot practica sportul minții, în fiecare zi. Noul spațiu beneficiază de o zonă verde amenajată cu gazon și sistem automat de irigații, arbori nou plantați și plante perene care să ne ajute mai ales în zilele caniculare de vară.

Parcul „Vasile Dumitrescu” (Dunavăț). Parcul a fost reamenajat integral cu loc de joacă pentru copii – dotat cu suprafață antitraumă, aparate de joacă moderne și sigure, inclusiv pentru bebeluși. Totodată, au fost refăcute aleile interioare cu pavaj multicolor și s-a montat mobilier urban nou, pentru a asigura confortul vizitatorilor.

„Având în vedere faptul că dorim să beneficiem de umbră în zilele calde, am suplimentat numărul arborilor plantați și am adăugat plante perene pentru a crea un impact vizual deosebit. De asemenea, spațiul verde a fost delimitat printr-un zid de sprijin ornamental având funcție dublă, atât de a împiedica scurgerile de pământ când plouă, cât și de a fi folosit ca loc de odihnă pentru vizitatori. Nu au fost uitați nici iubitorii de animale de companie, cărora le-a fost pusă la dispoziție o suprafață destul de generoasă pentru ca acestea să poată alerga în voie”, a transmis Primăria Sector 5, la redeschiderea parcului.

Parcul Donici. Cei mici se pot juca în voie la noile aparate de joacă, potrivite pentru fiecare categorie de vârstă, fără să mai aibă grija căzăturilor – noul tartan este moale, perfect adaptat de la primii pași ai copiilor. De asemenea, vizitatorii au la dispoziție un nou spațiu verde refăcut ce facilitează petrecerea timpului liber în natură precum și alei de promenadă care încurajează plimbările seara, după ce se mai răcorește afară.

Loc de joacă noi în zona Năsăud-Vistierilor. Primăria a inaugurat un nou parc și a refăcut întreaga zonă adiacentă, atât în ceea ce privește spațiul verde cât și infrastructura rutieră și pietonală. Locuitorii Sectorului 5 se pot bucura de un nou loc de joacă modern pentru copii, dotat cu aparate de joacă configurate pe diferite categorii de vârstă, dar și suprafață antitraumă pentru protecția celor mici. Totodată, vizitatorii parcului, pasionați de sportul minții, au la dispoziție o zonă dedicată exclusiv lor unde se pot antrena la șah în aer liber. De asemenea, pentru posesorii animalelor de companie, a fost amenajat un loc special astfel încât patrupedele să se poată plimba în siguranță.

Întreaga amenajare peisagistică, aflată la intersecția străzilor Năsăud-Vistierilor, este acum pusă în valoare de 70 de noi arbori și arbuști, plante perene, instalație nouă de aspersoane și gazon rulou. Pe lângă zona de spații verzi, proiectul a inclus și reamenajarea infrastructurii rutiere auto și pietonale prin reabilitarea covorului asfaltic, refacerea a 46 de locuri de parcare și crearea a 26 de noi locuri de parcare de reședință.

Parcul Baciului. Aici au fost montate complexuri de aparate noi de joacă pe diferite categorii de vârstă, cu tobogane noi, leagăne și carusel. Pentru siguranța celor mici, a fost montat tartan pe toată suprafața de joc, acesta asigurând o bună permeabilitate a apei, astfel că locul de joacă pentru copii poate fi folosit indiferent de sezon.

Nu au fost uitați nici adulții care, pot alege fie să se relaxeze pe bancă în parc supraveghind în același timp copiii, fie să facă mișcare în aer liber la aparatele de fitness. Parcul dispune de alei pietonale cu pavaj multicolor, arbori noi și mobilier urban nou pentru păstrarea curățeniei.Și pentru că ne place bunul gust, am reamenajat întreg spațiul verde aferent parcului și, totodată, au fost create/reamenajate aproximativ 200 de noi locuri de parcare de reședință.

Loc de joacă nou în zona Zăbrăuți. Locuitorii zonei se pot bucura de un nou loc de joacă și un nou teren de sport dotat cu echipamente multifuncționale pentru fotbal și baschet, prin care cetățenii Sectorului 5 sunt încurajați să petreacă timp de calitate și să facă mișcare în aer liber. Primăria Sectorului 5 nu i-a uitat nici pe iubitorii de animale de companie pentru care a fost amenajat un loc special unde patrupedele se pot juca în voie. De asemenea, au fost reamenajate integral grădinile de bloc aferente imobilelor de locuințe pe o suprafață de aprox. 4000 mp, cu semințe de gazon plus garduri de protecție a zonelor verzi. Totodată, au fost plantați zeci de arbori și arbuști, noua amenajare fiind pusă în valoare prin refacerea sistemului de iluminat public în întreaga zonă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here