Primăria Constanța ridică mașinile parcate neregulamentar. Care e tariful pentru recuperarea autoturismului

Primăria Constanța ridică mașinile parcate neregulamentar

Primăria Constanța ridică maşinile parcate neregulamentar începând din 15 noiembrie, după ce Consiliul Local Municipal a aprobat, în şedinţa ordinară de miercuri, regulamentul privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe carosabil în municipiul Constanţa.

Primarul Decebal Făgădău a declarat, la finalul şedinţei, că le recomandă șoferilor să respecte regulile de circulaţie pentru că maşinile parcate pe spaţiul verde sau pe trotuar vor fi ridicate.

„Ultima menţiune de astăzi este legată de regulamentul de ridicare a maşinilor parcate pe unde te miri. După ce am avut nenumărate consultări, după ce am avut caracatiţe şi caracatiţe anulate în instanţă, după ce am avut modificări ale cadrului legislativ, astăzi avem un regulament. Le recomand constănţenilor să respecte regulile de circulaţie. Vom continua în acelaşi timp identificarea maşinilor abandonate şi curăţarea, igienizarea domeniului public de toate hârburile, de toate ruinele folosite fie ca adăpost pentru cei fără locuinţă, fie punct de colectare informală a pieselor de schimb. (…) Pentru cei care de obicei parchează te miri cum, pe spaţiul verde, pe trotuar, vă spun că le recomand să nu ajungă în situaţia în care le vom ridica maşina, pentru că o vom face”, a afirmat edilul.

El a mai spus că maşinile vor fi ridicate începând din 15 noiembrie. „De mâine vom începe popularizarea. Ştiţi foarte bine că nu am luat nicio măsură peste noapte, ci în prima etapă vom veni, ca şi la parcarea cu sms, ca şi la schimbarea cu sensuri de circulaţie peste tot venim întâi şi facem campanii de conştientizare. Cred că până pe 15 noiembrie este suficient timp pentru a le aduce tuturor oamenilor la cunoştinţă că, ok, vedeţi, ea este maşina care ridică maşinile, după care vom trece la acţiune. Începând cu 15 noiembrie vom ridica maşinile indiferent de proprietar, indiferent de marcă, indiferent de valoarea maşinii”, a mai declarat Decebal Făgădău referitor la faptul că Primăria Constyanța ridică mașinile parcate neregulamemntar.

Conform hotărârii, tariful pentru ridicarea maşinii este 450 de lei, pentru transportul autoturismului parcat neregulamentar – 120 de lei, iar depozitarea maşinii pentru 24 de ore costă 60 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here