Preşedintele CJ Cluj cere demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc

Preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL), cere demisia ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc, după ce acesta a solicitat CSM să verifice dacă acuzaţiile lansate de liberali referitoare la decizia Parchetului General de scoatere de sub urmărire penală a lui Victor Ponta aduc atingere justiţiei, informează Mediafax.

Mihai Seplecan„Consider a fi o atingere adusă independenței Justiției și intervenția vărului-ministru de Justiție Robert Cazanciuc. Nu l-am văzut pe ministrul Robert Cazanciuc a fi activ să ceară Consiliului Superior al Magistraturii declanșarea de verificări cu privire la atingerea independenței Justiției atunci când, de exemplu, Guvernul vărului Ponta a dat Ordonanța 55 din 2014 prin care s-a legalizat migrația politică. Să zicem că nu era treaba domniei sale să se întrebe cu privire la o Ordonanță care suspenda temporar Legea – ca atâtea alte ordonanțe date abuziv de către vărul-premier Victor Ponta. Dar încălcările repetate ale legii făcute în Diaspora cu ocazia alegerilor prezidențiale din noiembrie anul trecut nu sunt treaba auto-sesizării domniei sale?”, spune Mihai Seplecan (foto), într-o declaraţie de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj mai spune că, după ce procurorul general Tiberiu Niţu a ignorat trei decizii ale instanţelor privind încălcarea legii de către Guvernul Ponta ca urmare a refuzului de a organiza alegeri parţiale în Cluj, a venit rândul ministrului Justiţiei să intervină în favoarea premierului.

Deputatul PNL Radu Zlati a sesizat miercuri CSM cu privire la scoaterea de sub urmărirea penală a lui Victor Ponta de către Parchetul instanței supreme, în contextul în care trei instanţe judecătoreşti au stabilit că premierul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia CJ Cluj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here