luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPremierul Orban: parcurile ar putea fi deschise, nu și locurile de joacă...

Premierul Orban: parcurile ar putea fi deschise, nu și locurile de joacă și restaurantele

-

Premierul Ludovic Orban a vorbit depre măsurile de relaxare care vor fi luate din 15 mai. Potrivit acestuia, ridicarea restricţiilor se va face în etape și gradual, în funcție de contextul epidemiologic.

„Unde e un număr mare de persoane şi riscul de transmitere a riscului este foarte mare. În general, unde se adună multă lume, activităţile se vor relua mai greu”, a declarat premierul.

Întrebat în emisiune la Digi 24 despre deschiderea parcurilor, Orban a precizat că acestea vor face parte din măsurile de relaxare. „În privinţa parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut şi probabil vor face parte din măsurile de relaxare. Există o excepţie, locurile de joacă pentru copii unde există un risc epidemiologic mai mare”, a anunțat Orban.

Restaurantele vor rămâne închise

Restricțiile vor rămâne în vigoare în ceea ce privește restaurantele, unde există risc epidemiologic crescut.

”În privinţa restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru că nu poţi să porţi mască, nu se poate face izolarea între cetăţeni. Se ştie că transmiterea se face prin particulele pe care le scoatem când vorbim mai tare, mai tuşim, particulele pot circula la distanţe mari, mai ales unde este aer condiţionat”, a precizat Orban.

Nu se va renunța nici la restricția legată de spectacole. Nu cred că se poate renunța la restricția legată de spectacole. Unde e un număr mare de persoane și riscul de transmitere a riscului este foarte mare. În general unde se adună multă lume, activitățile se vor relua mai greu”, a spus premierul Ludovic Orban.

Raed Arafat: Mall-urile nu se vor deschide în prima fază

Despre măsurile de relaxare după data de 15 mai a vorbit și Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne insistă asupra faptului că aceste măsuri vor fi luate gradual și punctual, în funcție de evoluția virusului.

„Vă dau un exemplu de relaxare graduală, fără să se înțeleagă că așa va fi. Oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe propria răspundere, dar în același timp poate va trebui respectat numărul maxim de persoane, nu se organizează festivități, nu se organizează concerte, nu se merge la restaurant. Cam așa ar putea arăta. (…)Poate se redeschid parcurile, dar nu locurile de joacă din parcuri. Astea rămân închise. Astea nu doar exemple de măsuri, nu vreau să fie folosite că așa va fi. Mall-urile nu se vor deschide în prima fază, părerea mea. Se va ajunge și aici, dar nu în primă fază. Va mai dura un pic, mall-urile, zonele de restaurante, nu cred că se vor deschide imediat după 15 mai”, a declarat Arafat, la Digi 24.

Și Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni seară, că relaxarea după 15 mai va fi graduală și că trebuie să dăm în continuare dovadă de responsabilitate.

„Știu că se apropie data de 1 mai, că vremea este frumoasă și ne face să ne gândim la o plimbare în parc sau la concediu, dar în același timp este momentul să ne analizăm prioritățile și să ne dăm seama de ce ceea ce contează cu adevărat: sănătatea și protejarea atât a noastră, cât și a celor dragi. (…) Sunt sigur că veți da dovadă în continuare de responsabilitate, de implicare, de solidaritate și de patriotism”, a transmis Marcel Vela.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...