Premierul Ludovic Orban a semnat contractul pentru Centura Mare a orașului Galați

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au semnat, miercuri, la Galați, proiectele privind realizarea Centurii Mari a Galațiului și a Platformei multimodale din portul gălățean.

Prin investiţiile în infrastructura de transport care vor fi realizate în următorii 5-6 ani, judeţele Galaţi şi Brăila vor fi conectate de coridoarele 4 şi 9 Paneuropene, a anunțat premierul Orban.

„Gândirea noastră este de a interconecta zona Galați-Brăila cu rețele de transport. Investițiile din următorii cinci, șase ani vor asigura conectarea Galațiului și a Brăilei la coridorul 4 Pan-European și la coridorul 9 Pan-European. Avem un amplu plan de investiții, pilonul este podul de la Brăila. Prin intermediul podului se va realiza conectarea cu Constanța, prin drumurile expres Brăila-Tulcea și Tulcea Constanța. Va asigura legătura cu portul Constanța, o poartă importantă de ieșire și intrare în Europa. Programul mai cuprinde încă două drumuri expres Brăila-Focșani și Brăila Buzău. Suntem în faza de realizarea a studiilor de fezabilitate, a documentațiilor”, a declarat Ludovic Orban, la Galați.

La Galați a fost semnată și etapa a doua a proiectului privind realizarea Platformei multimodale din portul gălățean

„Este vorba despre modernizarea sectorului rutier de 2.284 metri liniari, respectiv despre modernizarea căii ferate, repoziţionate, 390 metri liniari. Vom semna contractul pentru finanţarea acestui obiectiv, etapa a doua, în valoare de 57 milioane lei”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here