Portul Brăila va fi modernizat

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru un proiect de modernizare şi dezvoltare a Portului Brăila. Valoarea totală a investiţiei  este de 126,8 milioane lei cu TVA inclus, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Sunt vizate lucrări de infrastructură portuară la frontul de operare la Dunăre adiacent molului. Obiectivul acestor lucrări îl reprezintă oferirea unor condiţii optime pentru transportul naval de mărfuri, creşterea capacităţii de operare a Portului Brăila şi a calităţii serviciilor oferite.

„Valoarea totală a acestei investiţii este de 126,8 milioane lei cu TVA inclus, finanţarea urmând a fi realizată din fonduri externe nerambursabile, mai exact prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, dar şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, la care se adaugă sursele proprii ale Companiei Naţionale ‘Administraţia Porturilor Dunării Maritime’ S.A. Galaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Durata de realizare a investiţiei este de 19 luni, potrivit agerpres.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here