Petre Daea laudă roșiile românești:„sunt mai gustoase și preferate de consumatori”

Aflat în vizită în Piața Cuza Vodă din Târgu Mureș, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a vorbit cu producătorii de tomate și a declarat că soiurile autohtone de roşii câştigă tot mai mult teren întrucât sunt mai gustoase şi preferate de consumatori.

„Suntem la început cu promovarea soiurilor româneşti. Am fost la Buzău, cu câteva săptămâni în urmă, unde într-o armonie perfectă între cercetare şi producători am putut constata că această preocupare s-a dezvoltat la nivelul ţării, din ce în ce mai multe soiuri. Anul trecut s-au validat, s-au omologat 14 soiuri la Buzău şi în alte zone ale ţării – la Suceava, în partea de sud, la Izbiceni, la Poiana Mare sunt preocupări în această direcţie – şi soiurile româneşti din ce în ce mai mult câştigă teren, şi pe bună dreptate, pentru că sunt tomate mai gustoase şi preferate de consumatori”, a declarat Petre Daea.

În Piaţa Cuza Vodă din Târgu Mureş câțiva producători i s-au plans că, din cauza vremii capricioase, nu au reuşit să realizeze producţia întreagă prevăzută pentru ciclul I în programul de tomate. Daea le-a răspuns acestora că legea le permite să realizeze producţia restantă în ciclul al doilea.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here