Peste 93.000 de persoane au drept de vot pe 5 noiembrie la alegeri locale parțiale în 16 localități

Alegeri locale 2020

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că peste 93.000 de persoane cu drept de vot au domiciliul în localităţile în care pe 5 noiembrie se vor organiza alegeri locale parţiale.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de AEP, în localităţile în care se vor organiza alegeri locale parţiale pe 5 noiembrie 2017 sunt înscrişi în Registrul electoral un număr de 93.611 cetăţeni români cu drept de vot, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până în ziua alegerilor.

De asemenea, în evidenţele Inspectoratului General pentru Imigrări figurează un număr de 237 de cetăţeni ai Uniunii Europene care au drept de vot şi care sunt stabiliți în localităţile în care se vor organiza alegeri locale parțiale, potrivit legii aceştia putând participa la alegerea primarului.

Potrivit calendarului aprobat pentru organizarea scrutinului, pe 11 octombrie a început depunerea candidaturilor, iar până pe 24 octombrie acestea vor rămâne definitive. Pe 22 octombrie va începe campania electorală, care se va încheia pe 4 noiembrie, ora 7,00. Până cel mai târziu pe 31 octombrie va trebui tipărite buletinele de vot.

Alegeri locale parţiale vor avea loc pe 5 noiembrie în 16 localităţi din ţară care au rămas fără primari, a hotărât Guvernul în şedinţa ddin 27 septembrie. Alegerile vor fi organizate în municipiul Deva – judeţul Hunedoara, precum şi în comunele Bocsig – judeţul Arad, Nicşeni – judeţul Botoşani, Călăraşi – judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu – judeţul Constanţa, Teleşti – judeţul Gorj, Balş – judeţul Iaşi, Bîrghiş – judeţul Sibiu, Drăgoieşti – judeţul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – judeţul Teleorman, Checea – judeţul Timiş,  Oşeşti – judeţul Vaslui şi Vlădeşti – judeţul Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parţiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa. De asemenea, va fi ales şi consiliul local dintr-o localitate.

Fondurile necesare pentru organizarea alegerilor locale parţiale din data de 5 noiembrie se ridică la 4,368 de milioane de lei şi vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here