Pericol de explozie după ce o cisternă cu 24 de tone de substanțe inflamabile s-a răsturnat VIDEO

Pompieri
Pompieri

Intervenție dificilă în Buzău. O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă puternic volatilă s-a răsturnat marţi dimineaţă, traficul rutier fiind oprit. Sunt scurgeri pe carosabil, iar riscul de explozie este ridicat. Nu sunt persoane rănite. Cinci chipaje de pompieri acționează pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe și reducerea riscurilor existente.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la intersecția dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, județul Buzău, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanță volatilă a pătruns în sensul giratoriu și s-a răsturnat. „Nu au rezultat persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie. Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenția echipajelor specializate.Circulația se desfășoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare”, a anunțat Centrul Infotrafic.

O macara urmează să fie adusă pentru a ridica cisterna şi a o repune pe roţi.

„Având în vedere faptul că autocisterna transporta substanță diluată „white spirit” exista pericol de explozie, precum și pericol de intoxicare. Astfel, la fața locului au fost dislocate 5 echipaje de salvatori care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente. De asemenea, in sprijin a fost solicitat un echipaj de cercetare CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență – Ciolpani”, a anunțat ISU Buzău.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here