Polițiștii din Argeș fac percheziții la o rețea de escroci care nu restituiau împrumuturile contractate

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş fac, miercuri, nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş şi Mehedinţi, la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale şi instituţii nebancare, într-un dosar de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Mai multe persoane sunt suspectate că au obţinut în mod fraudulos împrumuturi de la instituţii financiare nebancare şi nu le-au mai restituit.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, fac, miercuri, nouă percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale şi instituţii nebancare din judeţele Argeş şi Mehedinţi.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iunie – octombrie, cei vizaţi, ar fi obţinut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la şase instituţii financiare nebancare de tip C.A.R. pe pe raza judeţelor Argeş şi Mehedinţi, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

Prejudiciul generat se ridică la peste 150.000 lei, reprezentând sume de bani obţinute fraudulos cu titlu de împrumut şi nerambursate.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

La acţiunea participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din şi luptători ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din Argeş şi Mehedinţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here