Percheziţii în Dolj şi în Bucureşti  la persoane suspectate de vaccinări false

Politia Romana . Sursa foto: Politia Romana
Politia Romana . Sursa foto: Politia Romana

Cincisprezece percheziţii au loc luni dimineaţă în Dolj şi în Bucureşti, într-un dosar privind obţinerea de certificate false de vaccinare.

Au fost identificate 45 de persoane, printre care şi cetăţeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, potrivit g4media.ro.

Trei persoane,  cu domiciliul in judeţul Dolj, sunt suspectate că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverinţe de vaccinare şi personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează 15 percheziţii domiciliare, 14 în judeţul Dolj şi una în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de complicitate la înşelăciune, instigare la fals intelectual şi instigare la fals informatic. Percheziţiile sunt desfăşurate în continuarea activităţilor efectuate de poliţiştii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor”, anunţă IGPR.

16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de poliţişti. Persoanele suspectate vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here