Percheziții DNA la Spitalul Floreasca și la casa medicului Mircea Beuran

Procurorii DNA fac percheziții la Spitalul Floreasca, precum și la domiciliul medicului Mircea Beuran, cercetat după ce, la finalul anului trecut, o pacientă a luat foc pe masa de operație. Procurorii au indicii privind o posibilă luare de mită.

Anchetatorii DNA efectuează perchezitii acasă la Mircea Beuran, dar și la biroul medicului din Spitalul Floreasca. Au fost ridicate mai multe documente de pe sectia de Chirurgie, pe care Beuran a condus-o până anul trecut când a fost demis.

DNA a confirmat printr-un comunicat de presă perchezițiile.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice.”, a anunțat DNA.

Mircea Beuran a condus secția de chirurgie a Spitalului Floreasca, însă a fost eliberat de la șefia secției după apariția scandalului în care o pacientă a fost arsă în operație și a murit.

CITESTE Mafia din Ministerul Sănătății „patronează” la Spitalul Floreasca

De asemenea, Beuran a fost audiat de procurori în dosarul pacientei care a luat foc pe masa de operație. El a trebuit să explice ce s-a întâmplat și, mai ales, de ce semnătura sa apare pe documentele intervenției, deși el nu era în sală.

Cazul Floreasca. Anchetă în cazul femeii arse pe masa de operație

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 s-au sesizat din oficiu și fac cercetări penale în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi fost ars în sala de operație de la Spitalul Floreasca, conform unui comunicat al instituției. Magistrații de la această unitate de parchet fac cercetări și în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație și apoi a murit, potrivit Digi24.

Beuran a fost demis de la sefia Sectiei de Chirurgie de conducerea Spitalului Floreasca.

De asemenea, ministrul Victor Costache a anunțat ca l-a demis pe Beuran si de la sefia Comisiei de Chirurgie Generala din cadrul Ministerului Sanătății.

SURSE Mafia care „aranjează” concursul de manager la Spitalul Floreasca, patronată din Ministerul Sănătății

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here