Percheziţii ale poliţiştilor şi procurorilor într-un dosar de evaziune de cinci milioane de lei. Produsele erau vândute online

Poliţiştii fac marţi dimineaţă 22 de pecheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mureş vizând infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani în comercializarea de produse în mediul online, prejudiciul fiind estimat la 5 milioane de lei.

„La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infracţiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online”, anunţă Poliţia. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Giurgiu. De asemenea, sunt puse în aplicare patru mandate de aducere.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online. „Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite, în calitate de asociaţi şi administratori a trei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi în declaraţiile fiscale veniturile obţinute din comercializarea de produse în mediul online”, precizează poliţiştii, adăugând că au fost înregistrate achiziţii fictive de la mai multe societăţi de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligaţiilor fiscale.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.